KERSTIN TILLBERG

Mitt arbete är min hobby och tvärtom. Jag har ett märkligt kärleksförhållande till leran.

Inget annat kan göra mig så euforisk, fly förbannad och fysisk i mitt uttryck. Så länge jag lever och älskar leran, ska jag kela med detta material och fortsätta att förhoppningsvis också glädja andra. Att formge t ex en tekopp som också kan fungera som blomkruka och som dessutom kan få dig att le och se vardagen med lite guldströssel i kanten är underbart.

Inspiration får jag inte utan den tror jag att jag tar. Jag hämtar den från naturen och allt levande, från ett barndomsminne eller en resa. Min hjärna verkar aldrig sova! Den enda gång jag stänger dörren till min verkstad är då jag känner att lusten inte finns. Det är som att baka, det blir helt enkelt inte bra om inte lusten och glädjen finns. Då är det bättre att ta en paus och vänta på att den skall infinna sig, vilket inte brukar ta så lång stund.

Jag både bor och arbetar i Mölle, mest känt som en syndig badort där män och kvinnor började bada tillsammans i början av förra seklet. Mölle ligger som sista by, innan Kullabergs klippor sträcker sig ut i Kattegatt, omgärdat av berg, skog och hav. Här bor jag och min valp Gunnel och här skapar jag min keramik. Jag har en ateljé i trädgården, men allt som oftast, t ex vid jultid då jag har som allra mest att göra, får tillverkningen flytta in i köket. Hela köket brukar då fyllas till bredden med änglar, tomtar och annat knytt.

Min vision är, att ju fler människor som jag kan skänka ett leende en gråmulen tisdag och som kanske kan smittas lite av min lust och glädje, desto bättre. Det behövs inte några nya underverk det kan räcka med ett litet hantverk.

 Följ mig på facebook

Dela

Sociala nätverk

Följ oss för mer info eller dela saker som du tycker om på sociala nätverk

Håll dig uppdaterad

Nyhetsmejl

Ange er e-postadress nedan så kommer ni få Nyhetsmejl, erbjudande, kampanjer och vad som händer just nu.

Press

Download Zone

Ladda ner högupplösta bilder för tryck. Letar du efter någon speciell bild, kontakta Kerstin Tillberg

Alla bilder